ASILI KENT(GELECEĞİ MUTLU VE YEŞİL TASARLA)

 1).ASILI EVLER:Asılı evler 4 birimden oluşmaktadır,bunlar; 
a)giriş ve ihtiyaçlarının karşılandığı alan;bu bölüm her binada ve her konut için sabit olup binaya giriş,yaşam köprüsüne giriş, depolar,wc,banyo ve çekirdek birimlerini içerisinde bulundurup yaşama alanına göre kuzeye konumlandırılmıştır. 
b).Yaşam köprüsü; Bu bölüm cam dan tasarlanan bir köprü olup yaşama alanlarını ve giriş ve ihtiyaçlarının karşılandığı alanı birbirine bağlayıp havada asılı duran evlerin havada asılı olduğu hissini vermesi için tasarlanmıştır. 
c)Yaşama alanı;bu bölümde her katta birbirini tekrarlayan birimlerin aksine her katta ve her binada farklılık göstermektedir. yaşama alanlarında oturma odaları,mutfak,yatak odaları,çatı terasları(dam),kat terasları bulunup bu birim tamamıyla güneye yönlendirilmiştir,güneye yönelim sayesinde güneş enerjisinden ve gün ışığından maksimum seviyede yararlanılma ve minimum düzeyde enerji harcanması amaçlanmıştır. 
c1)Çatı terasları(dam); çukurova bölgesinde yaygın olarak kullanılmakta olup üzerinde yürünebilen düz çatı olarak da ifade edilip her ev için tasarımı düşünülmüştür. 
c2)kat terasları;Çukurova bölgesinin ne oranının yüksek olmasına bağlı olarak her ev için kat terasları tasarlanmıştır.
d)Dikey bahçeler;binanın kuzey cephesi boyunca her kat için düşünülen bu bölüm topraksız tarım bölümü bölgenin sahip olduğu 120 den fazla bitki türünün üretildiği,mevsimsel tarımın mümkün kılındığı bölümdür,böylece hem binanın hem ekolojik olması hemde kullanıcıların üretici duruma gelmesi hedeflenmiştir.
 1).ASILI EVLER

Heliostat(Güneş enerji kulesi);Bu bölüm binanın en üst kısmında bulunup reflektör paneller ile Heliostat güneş enerji panellerinden oluşmaktadır.Heliostat güneş ışığını yakalayıp otomatik olarak binanın gölgeli yeşil alanlarına yönlendiriyor. 
Su geri dönüşüm tesisi;bu sistem sayesinde hem yağmur suyunun hemde atık suların dönüşümü sağlanarak gerekli ihtiyacının  karşılanması düşünülmüştür.
Yaya aksları; Arazi alanında yoğun olarak kullanılabilecek yaya odak noktaları belirlenip bu noktalar birleştirdi,bu aks boyunca ticari alanlar, asılı ofisler,açık amfiler,kapalı ve açık spor salonları,çok amaçlı salonlar,botanik bahçeler tasarlanmıştır. 2a).Ticari alanlar;Yaya aksı boyunca zemin kotunda tasarlanan alanlar: Cafeler,sinema ve tiyatro salonları,marketler, dikey bahçe manavları...bulunup bu bu alanlar merkezi düşünülüp tüm kullanıcıların rahatça ulaşılması düşünülmüştür. 2b).Asılı ofisler;Kule çekirdekler ile ulaşımın sağlanılıp ticari alan üzerinde asılı duran birimlerdir. 2c).Kapalı spor salonları ,Çok amaçlı salon ve açık amfiler:,bu birimler bir bölümünün toprak altında kalıp üst kotunda arazi merkezinde açık amfiler oluşturacak şekilde tasarlanmıştır. 
Botanik bahçeler;Araziyi çepeçevre saran ve arazinin 4 köşesinde yoğunlaşan içerisinde bir çok bitki türü barındıran alanlardır.
ASILI EVLER
Published: