Technologie P4
Tijdens deze periode hebben we alles we alles wat we vorige periode hebben geleerd toepassen voor deze periode. Dit keer gingen we ook te werk met SDG's (Sustainable Development Goals). Dat zijn relevante maatschappelijke onderwerpen. 
Shoot to Print
Opdracht: Exterieur fotografische opnames en hoge kwaliteit printen Binnen de tijdspanne van de les ga je met je team een korte foto reportage maken rondom een maatschappelijk thema wat aan het begin van de les wordt gegeven (SDG). We plakken het display van de fotocamera af! De gemaakte beelden worden geselecteerd en hoogwaardig geprint. Aan het einde van de les worden deze in een mini expo gepresenteerd.

Het thema wat wij kregen was "Vrede, veiligheid en rechtvaardigheid"

We vonden het in het begin heel lastig om foto's te maken wat met het thema te maken had. We hebben uiteindelijk één woord in het thema gekozen en dat was vrede. Dat komt ook omdat we buiten waren en ook omdat de school omringd is met natuur, voelde we gelijk de rust. De vrede. Toen we de foto's gingen tentoonstellen, legde we uit hoe de beelden samenkwamen en dat wij vrede zoeken in de natuur. De vraag naar de foto met de telefoon kwam naar boven waarom dat nou eigenlijk past bij de rest van de foto's en dat is meer ook dat de generatie van tegenwoordig vrede wilt vinden in hun telefoon, terwijl je die meer buiten in de natuur moet gaan zoeken.

De foto's zijn best goed gelukt. We hadden de instellingen op de meest voor de hand liggende instellingen gedaan, want de zon scheen en er was veel natuurlijk licht. Dus iso op 400 en de diafragma een beetje middenin. We hebben daar ook een klein beetje mee gespeeld en ook een beetje overexposed, want de printer drukt ietsjes donkerder dan normaal. Natuurlijk konden we de foto's zelf niet zien pas nadat ze geprint waren, dus we waren blij dat ze nog best mooi belicht waren.
AKV-News
Opdracht: Exterieur audiovisuele opnames Complexere situaties met camera, geluid en natuurlijk licht. Binnen de tijdspanne van de les ga je met je team een korte audiovisuele reportage maken rondom een maatschappelijk thema wat aan het begin van de les wordt gegeven. (SDG) Aan het einde van de les worden deze via stjoost.art gestreamed.

Dit thema was dit keer "Gendergelijkheid" en hebben we het onderwerp abortus aan gekoppeld.

Ik was zelf iets later in de les, dus ik heb me bij het groepje van Stephanie, Yvela, Katalin, Fleur en Jeroen aangesloten. Omdat ik wat later was, had ik een deel gemist van het filmen. Maar ik heb zelf wel kunnen helpen met het filmen en regisseren van de shots. Daarnaast werd ik ook geïnterviewd voor dit filmpje. 

Over het algemeen ging het filmen goed. We hadden genoeg beelden om te kiezen. De audio was ook goed apart opgenomen. De montage, kon voor mijn gevoel wel beter. Ook omdat Jeroen Stephanie's stem heeft versneld. Daarnaast kon er ook meer shots in de montage en dat bepaalde shots minder lang waren.


Artist talks
Interieur audiovisuele opnames Complexere situaties met drie camera’s, meerdere kanalen geluid en kunstmatig licht. Binnen de tijdspanne van de les ga je met je team een korte talkshow maken rondom een maatschappelijk thema wat aan het begin van de les wordt gegeven. (SDG) De talkshow wordt live gestreamed via stjoost.art.

Het thema voor de livestream was "Kwaliteitsonderwijs"

Ik zat bij de redactie samen met Moniek en Kes. Met de afgelopen gebeurtenissen rondom het St. Joost en dat er landelijk minder kunstenaren gewild zijn, hebben we dat als uitgangspunt genomen. We hebben toen Anouk Vasilda en Bo Stekkermans uitgenodigd om te komen praten over het huidige onderwijs specifiek op de kunstacademie. Anouk is een derdejaars student op het St. Joost in Den Bosch en Bo is een former student aan het St. Joost en heeft een para academie opgericht. Er is dus iemand die in het huidige systeem zit en iemand die buiten het systeem een opleiding volgt. Het was een zeer interessante talk over het onderwijs.

In het begin vond ik het heel lastig om mensen te regelen in een korte periode, maar toch hebben we het kunnen doen. Gelukkig kregen we hulp van andere klasgenoten waardoor het wat makkelijker ging. Daarnaast was het ook makkelijk om de vragen te formuleren voor de gasten, omdat wij natuurlijk ook veel weten maar ook omdat er veel extra informatie was geveven voor het onderwerp.

Op de dag van de livestream zelf was ik runner, dus ik was in charge voor het regelen van de kleine dingetjes. De samenwerking tussen de klas ging over het algemeen goed. Er was wel één kleine discussie gekomen tussen de twee regisseurs, maar dat was al snel opgelost. Ik vond het heel leuk om met mijn klas samen te werken. Wat wel jammer is is dat het de aller eerste keer was dat we als klas samen gingen werken. Maar het was zeker een bonding experience. Verder verliep alles ook wel soepel, dus daar ben ik ook erg blij mee.
Technologie P4
Published:

Technologie P4

Published:

Creative Fields